TV: Villarreal ropade på straff - experten: "Påstår att nio av tio domare blåser"

Alisson fällde Giovani Lo Celso.
Straff eller inte? Hasse Backe kan inte bestämma sig.
- Oj, den här är lurig alltså, säger han i Telia och C Mores sändning.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Villarreal hade ledningen med 1-0 i slutet av första halvlek när en omdiskuterad straffsituation utspelade sig. Efter slarv av Liverpool på egen planhalva hittade Gerard Moreno fram till Giovani Lo Celso, som blev fri.

Lo Celso petade då bollen förbi en utrusande Alisson, som träffade både boll och spelare, i Liverpool-målet varpå Villarreal-yttern gick omkull. Hemmaspelarna ropade på straff och omringade snabbt huvuddomare Danny Makkelie, som dock vinkade avvärjande.

Rätt eller fel? Inte helt lätt att avgöra, menar Telia och C Mores expert Hasse Backe.

- Oj, den här är lurig. Lo Celso är först och sen kommer Alisson in. Jag tycker den är okej, ingen straff.

Efter att ha fått se ytterligare en reprisbild på situationen börjar Hasse Backe tveka.

- Det är precis i duellen där Alisson får nävarna på bollen som kollisionen sker. Det här är inte lätt, en lurig situation. Jag skulle vilja påstå att nio av tio (domare) pekar på straffpunkten, säger Backe i sändningen och tillägger:

- Träffar Alisson spelaren före bollen? Det millimetrar det handlar om, men jag tycker att det är ett rätt beslut (att fria).

Villarreal ledde med 2-0 efter första halvlek, men tappade till 2-3 efter paus. Liverpool är därmed vidare till Champions League-final.

Publicerad 2022-05-03 kl 22:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.