Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

TV: Wenger om skillnaden mot Unitedmatchen

Nästa

Avbryt
Försök igen

Arsene Wenger tyckte att Arsenals vinst mot Dortmund på ett bra sätt illustrerade skillnaden på att ta ledningen med 1-0, eller att hamna i underläge med 0-1.

Efter den tunga förlusten mot Manchester United i helgen som gick hämtade sig Arsenal och kunde säkra en plats i Champions League-slutspelet genom att slå Dortmund med 2-0 hemma på Emirates.

En nöjd Arsene Wenger mötte pressen efter matchen.

- Vi lyckades hitta en bra kombination av vårt vanliga passningsspel och omställningar mellan frösvar och anfall. Vi var inställda på att försvara oss väl från allra första början och psett till hela matchen tycker jag att vi såg farliga ut, sade fransmmannen och pekade på en viktig skillnad jämfört med förlusten mot United.

- Skillnaden i de stora matcherna är om du hamnar i 1-0-ledning eller 0-1-underläge. Ligger du under blir du tvungen att jaga och då vill du för mycket särskilt när du dominerar matchen som vi gjorde i lördags. Vi var i Uniteds straffområde 60 gånger, de var i vårt 17 gånger - så vi var väldigt offensiva, och risken med det är att du blir sårbar för kontringar. Nu befann vi oss i en annan situation, fortsatte Wenger.

Publicerad 2014-11-27 kl 11:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons