TV: Wengers 150:e Champions League-match - då tog Arsenal grepp om gruppsegern

Arsenal tog en tung seger borta mot Dortmund i Arsene Wengers 150:e Champions League-match.

Aaron Ramsey och Oliver Giroud

Dortmund vann den förra matchen lagen emellan på Emirates med 2-1 efter att Robert Lewandowski avgjort matchen efter en typisk Dortmundkontring.

Dortmund hade inte förlorat mot ett engelskt lag på hemmaplan sedan 1964 då man förlorade mot Manchester United, men efter Aaron Ramseys mål var det nu dags igen.

Den första halvleken var väldigt jämn men händelsefattig. Båda lagen visade stor respekt för varandras offensiv och försvarade med i princip hela laget.

I den andra halvleken tog Dortmund över mer och mer och var nära att ta ledningen ett par gånger om. Men så fick Arsenalspelaren Olivier Giroud bollen i straffområdet och nickade ner bollen till Aaron Ramsey. Walesaren gjorde inget misstag och gav Arsenal ledningen från nära håll. Ramseys fina form fortsätter därmed.

Därefter vaknade matchen till på allvar och såväl Arsenal som Dortmund kunde gjort ett par mål. I slutskedet tryckte hemmalaget på och ville ha straff på övertid då Lewandowski drogs ner - men domaren friade.

Arsenal kunde hålla undan och vinna - och tog därmed en mycket tung seger. Arsenal leder gruppen på samma poäng som Napoli. Dortmund är tre poäng bakom de två ledarlagen och fjolårsfinalisten kan alltså missa åttondelsfinal i årets Champions League.

Dortmund: Weidenfeller - Großkreutz, Subotić, Sokratis, Schmelzer - Bender, Şahin – Kuba, Mkhitaryan, Reus - Lewandowski

Arsenal: Szczęsny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta, Ramsey - Rosicky, Özil, Cazorla - Giroud

Publicerad 2013-11-06 kl 22:42