TV: Wilshere tvåmålsskytt

Jack Wilshere gjorde båda Arsenals mål i 2-0-segern mot Marseille. Han sköt 1-0 efter bara 29 sekunder. Arsenal är nu en poäng i Neapel från att nå åttondelsfinal i Champions League.

Arsenal levde snabbt upp till favorittrycket mot Marseille. Det tog bara 29 sekunder innan Jack Wilshere gjorde mål på Emirates. Han kom fram till höger i plan, tog sig in i straffområdet innan han vände inåt och slog in bollen nära bortre stolpen. Det var det snabbaste målet i årets Champions League.

Wilshere gjorde även 2-0 i 65:e minuten då han störtade fram och petade in bollen efter fint förabete av Mesut Özil. Tysken fick lite revansch efter att han missat en straff efter 38 minuter. Özil skulle vara kylig och tog en kort ansats men det blev för lite kraft i skottet varvid Steve Mandanda hann ned och styrde undan bollen. Straffen var förövrigt ganska billig då Aaron Ramsey såg ut att ha fällts utanför straffområdet.

Ramsey hade även en jättechans att göra 2-0 men Mandanda räddade även då.

Arsenal leder gruppen med tolv poäng medan Dortmund och Napoli har nio poäng vardera. En poäng i sista omgången mot Napoli så är Arsenal vidare till åttondelsfinal. Marseille står fortfarande  på noll poäng.

Arsenal: Szczesny Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal Flamini, Ramsey Wilshere, Ozil, Rosicky Giroud

Avbytare: Fabianski, Vermaelen, Arteta, Walcott, Cazorla, Bendtner, Gnabry.

Marseille: Mandanda, Abdallah, N'Koulou, Mendes, Morel, Lemina, Romao, J Ayew, Imbula, Khalifa, Gignac

Avbytare: Samba, Cheyrou, Thauvin Diawara Mendy Fanni Valbuena

Publicerad 2013-11-26 kl 22:51