Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

TV: Zlatan sätter England på plats: "Folk som kan fotboll ser mina kvaliteter"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic är segerviss inför Barcelonas supermatch mot Arsenal. Dessutom sågar han engelska experter.
- Folk som kan fotboll ser mina kvaliteter, säger svensken.

På en presskonferens inför kvartsfinalen i Champions League mötte Ibra pressen. Han skojade och skämtade på såväl engelska som spanska och svarade bland annat på frågan om varför han tidigare haft tufft mot brittiskt motstånd.

– Jag tycker inte att jag varit i toppform när jag mött engelska lag. Men förra gången, med Inter mot Manchester United förra säsongen, handlade det om att vi inte skulle släppa in några mål. Så fungerar det ofta i Italien. Skillnaden gentemot Barcelona är att vi kommer hit för att faktiskt göra mål, säger Ibrahimovic.

Han anser också att kritiken utifrån mot honom varit obefogad – med tanke på de stora triumfer han skördat under karriären.

- Naturligtvis vet Barcelona vad de köpt. Jag hade några fantastiska säsonger i Italien och spelade i Holland innan dess. Vinst varje gång. Sex år, sex guld. Vad mer behöver jag göra, frågar sig forwarden retoriskt.

Just morgondagens match emotses av många med stor förväntan, inte minst av Ibrahimovic själv som hoppas på en startplats. Han hävdar att Arsenal och Barcelona liknar varandra på många sätt, inte minst genom att bägge står för en attraktiv fotboll - men också på grund av pressen att vinna titlar.

– När jag såg lottningen tänkte jag att ”nu får världen se två fantastiska lag, två fantastiska matcher och fotboll som fotboll ska spelas”. Men det räcker inte. Man måste vinna också.

Ibrahimovic konstaterar även att Leo Messi ”är en fantastisk spelare”, som egentligen bara saknar Guldskon, utnämningen som Europas bäste målskytt, i sin samling av individuella pokaler. I år, säger Zlatan, ska Barcelona gemensamt hjälpa argentinaren även till det priset.

Se ett utdrag av presskonferensens engelskspråkiga del i klippet här ovanför.

Publicerad 2010-03-31 kl 00:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons