TV: Zlatan utbytt - PSG enkelt till kvartsfinal

Ingen skytteligaledning, men väl en väntad kvartsfinalbiljett.

En mållös Zlatan Ibrahimovic byttes ut när hans Paris Saint Germain tågar på i Champions League efter totalt 6-1 mot Leverkusen.

Ezequiel Lavezzi firar sitt 2-1-mål.

Efter hemmamötet med Paris Saint Germain i det första åttondelsfinalmötet hade tyska Leverkusen ett i princip omöjligt uppdrag i returen. Ett 0-4-underläge skulle vändas mot Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater på Parc des Princes i Paris.

Men Leverkusen gjorde åtminstone något för att höja pulsen på PSG-spelarna. Redan i den sjätte minuten fick Sidney Sam ostörd nicka in ett inlägg från Giulio Donati på högerkanten.

Sex minuter senare hade hemmalaget återfått sin vilopuls. PSG fick en hörna sedan Ibrahimovic tvingat Leverkusenmålvakten Bernd Leno till en benparad. En hörna som mittbacken Marquinhos nickade in kvitteringen på.

Ska ett stort underläge hämtas in gäller det att sätta de givna chanser som dyker upp. Något Leverkusens Simon Rolfes lär vara medveten om i framtiden. Lagkaptenens straffspark i mitten av halvleken var i perfekt höjd för PSG-målvakten Salvatore Sirigu.

Allt eventuellt hopp om en vändning släcktes tidigt i den andra halvleken när anfallaren Ezequiel Lavezzi satte slutresultatet 2-1 till PSG.

Ibrahimovic byttes ut i den 72:a minuten och hade egentligen endast ett riktigt bra läge att göra sitt elfte mål i turneringen, men chippen tog i ribban.

Publicerad 2014-03-12 kl 22:52