United krossade Leverkusen - klart för åttondel efter 5-0

Manchester United bjöd på ett rejält styrekbesked i Leverkusen. 5-0 innebär fortsatt spel i Champions League i vår.

Manchester United

Uniteds senaste match var mot Cardiff - en match man endast fick med sig en poäng ifrån. I årets Champions League har man ännu inte förlorat utan vunnit två och spelat två oavgjorda matcher så här långt. Och på onsdagskvällen fortsatte de visa god CL-form.

United började bäst. Och efter drygt 20 minuter tappade Leverkusen boll till Kagawa vid mittlinjen och United vände spelet direkt. Bollen hittade fram till Rooney strax till vänster om Leverkusens straffområde, han lyfte bollen mot bortre stolpen där Antonio Valencia dök upp och petade in 1-0.

Strax innan 30-minutersmarkeringen ökade United på till 2-0 när Emir Spahic nickade in en Rooneyfrispark i eget mål.

Tjugo minuter in i andra halvlek gjorde Johnny Evans 3-0 och Manchester United kunde börja blicka framåt mot åttondelsfinalerna i vår. De var dock inte färdiga där. Inför Alex Ferguson som var på plats i Leverkusen så gjorde Manchester United sitt 201:a bortamål i europamatcher, bäst av alla brittiska lag. Rooney spelade fram Chris Smalling som från en meter kunde stöta in 4-0 i öppet mål.

Med ett par minuter kvar av matchen vred United om kniven ytterligare lite grann när Nani fångade upp en långboll i straffområdet och med en yttersida kunde vricka bollen i mål för 5-0 till gästerna.

5-0-resultatet var Uniteds största bortavinst någonsin i Champions League och med en match kvar av gruppspelet är de klara för åttondelsfinal. Leverkusen är nu trea i gruppen en poäng efter Sjachtar Donetsk.

Se bilder från matchen 1:40 in i Sporten

Publicerad 2013-11-27 kl 22:45