United vände på en minut - bra betyg för Lindelöf

Manchester United är vidare till åttondelsfinal.
Och Victor Nilsson Lindelöf stod på nytt för en fin insats.
"Svenskens självförtroende växer för varje match", skriver tidningen Manchester Evening News.

Manchester United studsade tillbaka efter den förra omgångens debacle i Basel. Då föll gästerna efter ett sent avgörande från hemmalaget – vilket innebar att United behövde ett resultat hemma mot CSKA under tisdagen för att säkra avancemang.

Ett tag var det dock en aning svettigt för hemmalaget. Under den första halvlekens sista sekunder tog nämligen gästerna, genom Alan Dzagojev, ledningen något turligt. Bollen tog Dzagojev i ryggen och ställde Sergio Romero totalt.

Efter dryga timmens spel vände dock United matchen på bara en minuts spel. Romelu Lukaku, som haft det tufft med målskyttet på slutet, kastade sig fram och styrde in kvitteringen efter en fin passning från Paul Pogba. Och bara dryga minuten senare var det Marcus Rashfords tur att hitta nätet.

United vann matchen med 2-1 vilket innebär att man avancerat vidare från gruppen för första gången sedan säsongen 2013/2014.

Victor Nilsson Lindelöf spelade återigen hela matchen.Och återigen stod han för en klanderfri insats. Svensken fanns med i speluppbyggnaden till det avgörande målet och får på nytt fina betyg av lokaltidningen Manchester Evening News.

"Svenskens självförtroende växer för varje match. Lindelöf. Lindelöf hörs betydligt mer i Uniteds försvar och tar bollen framåt i plan oftare", skriver man, och ger svensken 7 av 10.

- Väldig bra match, vi kontroller matchen på ett bra sätt och håller i bollen, säger Nilsson Lindelöf till Viasat, och förklarar vikten av att laget fick till vändningen direkt i andra halvlek:

- Det betyder mycket. Vi visar styrka även där, släpper in ett mål men kommer ut i andra halvlek och visar vad vi vill med den här matchen och det var att vinna.

Zlatan Ibrahimovic, som precis kommit tillbaka efter lång skadefrånvaro, saknades dock. CSKA:s Pontus Wernbloom spelade inte på grund av avstängning.

- Han (Zlatan) håller på och tränar och han mår bra så det är inga problem med honom.

Manchester United får sällskap av just Basel, som slutar tvåa, från gruppen.

Lagens startelvor:

Manchester United: Romero – Nilsson Lindelöf, Smalling, Blind – Valencia, Pogba, Herrera, Shaw – Mata, Lukaku, Rashford.

CSKA Moskva: Akinfeev – Berezutskij, Vasin, Ignasjevitj – Fernandes, Golovin, Kuchayev, Nababkin - Vitinho, Chalov, Dzagoev.