United vann på straffar - Drogba och Terry syndabockar

Manchester United vann Champions League-finalen mot Chelsea efter ett makalöst straffdrama där John Terry hade chans att avgöra för Chelsea - men sköt i stolpen. Edwin van der Sars avgörande räddning på Nicolas Anelkas straff innebar sedan seger.

John Terry och Nicolas Anelka missade sinna straffar när Manchester United vann Champions League-finalen mot Chelsea efter ett mäktigt straffdrama som slutade 7-6 - efter 1-1 efter både efter 90 minuter och förlängning.

Men den stora syndabocken varr Didier Drogba som drog på sig en onödig utvisning i slutet av förlängningen. Han hade behövts som straffläggare - och fanns inte ens med under prisutdelningen.

United vann dessutom trots att Cristiano Ronaldo missat sin straff i tredje omgången. John Terry hade sedan chans att avgöra vid Chelseas femte straff men han sköt bollen i utsidan av stolpen - då Van der sar gått åt fel håll.

Inhoppare Ryan Giggs slog sedan in Uniteds sjunde straff och därefter tippade Edwin Van der Sar bort Nicolas Anelkas svaga straff.

Saken var klar. Cristiano Ronaldo var i extas och John Terry i tårar.

Chelsea hade behövt Drogba som straffläggare. Men han blev utvisad efter en örfil på Nemanja Vidic. Med fem minuter kvar av förlängningen tappade Drogba kontrollen - och fick se rött.

Drogba var rejält förbannad efter att Carlos Tevez fördröjt spelet och i samband med att spelarna rök ihop "lappade" Drogba till Vidic.

Finalen hettade till efter drygt 20 minuter när Paul Scholes kolliderade med Claude Makelele. Scholes, som var avstängd när United spelade Champions league-final 1999, tvingades kliva av tillfälligt med blodet rinnande ur näsan. Bägge spelarna fick gult kort och det fick fart på matchen.

United tog sedan ledningen efter 26 minuter när Cristiano Ronaldo lyfte som ett flygplan och nickade in bollen medan bland annat Michael Essien stod still och tittade på.

Strax före halvtid kvitterade Frank Lampard. Han rusade fram i straffområdet och slog in en boll som kom från United-backen Rio Ferdinands rygg.

Tio minuter in i förlängningen räddade Terry Chelsea när han nicktouchade bort bollen nära mållinjen - då inhoppare Ryan Giggs lade en yttersida mot öppet mål. Walesaren hade i och med sitt inhopp slagit Sir Bobby Charltons matchrekord i Manchester United-tröjan med sin 759.e match för klubben. Patricre Evra drog upp anfallaet med en mäktig raid in i straffområdet och serverade Giggs det öppna läget.

Bara fem minuter innan hade Frank Lampard vänt om innanför straffområdet och träffat ribban och Drogba pangade bollen i stolpen med en kanon i 78.e minuten.

Edwin van der Sar gjorde dessutom en fantastisk reflexräddning när en pressad Rio Ferdinand nickade mot eget mål och Cech svarade med en suverän dubbelräddning när Carlos Tevez nickade och Michael Carrick omarkerad fick skjuta från straffområdesgränsen.

Publicerad 2008-05-22 kl 01:43