Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Tre storklubbar planerar ny lansering av Super League

Super League

Super League-projektet 2021 kollapsade på två dygn.
Men Juventus, Real Madrid och Barcelona är fortfarande dedikerade planen, enligt The Telegraph.
Trion uppges vara förbereda för en ny lansering av projektet - efter ett par större förändringar. 

Foto: Bildbyrån

I april 2021 lanserades projektet Super League. Det var då tolv av Europas största klubbar, Milan, Juventus Inter, Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United samt Tottenham, som gick ihop för att skapa en ny internationell superliga.

Men efter massiva protester från Uefa och Fifa, såväl som klubbarnas supportrar, kollapsade idén. En efter en drog sig klubbarna ur. Kvar blev dock Juventus, Real Madrid och Barcelona, som aldrig ska ha gett upp på superligan, även om den inte blev av efter första försöket.

Enligt The Telegraph förbereder de tre storklubbarna nu en ny lansering av Super League. Sedan förra försöket ska ett par större förändringar dock ha genomförts. En av förändringarna är att ligan inte skulle ha den stängda struktur som först föreslogs. I stället skulle lag kvala in baserat på resultat i den inhemska ligan, likt systemet kring Champions League.

ANNONS

Juventus president Andrea Agnelli väntas enligt tidningen presentera projektet i nästa vecka, men stödet för ligan uppges i nuläget inte vara stort.

Publicerad 2022-02-25 kl 20:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto