Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Van Gaal: Inte svårt att vinna om man spelar defensivt som Mourinho

Louis Van Gaal tycker att José Mourinho tog den ”lätta” vägen till Champions League-titeln genom att spela en defensiv och avvaktande fotboll.

Bayern München förlorade Champions League-finalen mot Inter trots att man hade ett stort bollövertag och det mesta av spelet. Italienarnas taktik var istället att luta sig tillbaka efter sitt tidiga ledningsmål och stänga alla ytor.

Bayern lyckades aldrig riktigt borra sig igenom Inters försvar, men efter matchen var Louis Van Gaal ändå nöjd med lagets taktik. På frågan om han i efterhand ville ändra på något svarade holländaren kort och gott: "nej", under presskonferensen.
– Vi valde att spela offensivt. Ett mycket svårare sätt att spela fotboll än om man har en defensiv taktik, sa Van Gaal efter matchen.

Van Gaal, som var Mourinhos läromästare under tiden i Barcelona, gratulerade ändå sin ”elev”. Men utan att hylla portugisens defensiva drag.
– Jag är glad att Mourinho vann den här titeln med sitt sätt att spela fotboll. Men det är mycket lättare att vinna på det viset.

Publicerad 2010-05-23 kl 10:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons