Veckans CL-elva: PSG:s gladiator och Schalkes killer

PSG:s brasilianska mittbackshjältar och tre Schalke-spelare från skrällen på Santiago Bernabeu.

3-5-1-1: Courtois, Boateng - Thiago Silva - David Luiz, Sané - Meyer - Casemiro - Verratti - Ribery, Brahimi - Huntelaar.

Thibaut Courtois (Chelsea)
Var Chelseas bäste spelare mot PSG, vilket berättar en del om sitt lags insats. Gjorde bland annat en superräddning på Thiago Silvas nick.

Jerome Boateng (Bayern Munchen)
Var trygg i försvaret, höll sig framme och sköt in 2-0-målet och spelade sedan även fram till Götzes mål efter en imponerande rusch.

Thiago Silva (PSG)
Fullständigt lysande i försvaret, men höll på att stjälpa sin suveräna insats med en onödig hands. Tog rättvis revansch med ett underbart nickmål. Visade att han är världens bäste mittback.

David Luiz (PSG)
Var en gladiator i försvaret, förde eget krig med Diego Costa och hans viktiga nickmål var en projektil av sällan skådad hårdhet. Efter VM-fiaskot och sin dyra prislapp har Luiz blivit hånad och utskälld. Igår tog revansch.

Leroy Sané (Schalke)
Hoppade in efter trettio minuter och gjorde dundersuccé. Såg trots sina nitton år väldigt bekväm med bollen och briljerade med sin fina teknik. Gjorde dessutom ett mycket vackert mål. Ytterligare en spelare att hålla ögonen på i Schalkes fantastiska talangfabrik.

Max Meyer (Schalke)
Tog vara på de stora ytor han fick på bästa sätt. Var alltid i rörelse och var mycket kreativ. Följde upp helgens briljanta insats med ytterligare en. Europas storklubbar noterar.

Casemiro (Porto)
Dominerade på mitten mot Basel då han både vann boll och var skicklig på att sätta igång anfallen. Kryddade sin insats med att dundra in en mäktig frispark. En spelare Real Madrid kanske borde fundera på att integrera in i laget till nästa säsong.

Marco Verratti (PSG)
PSG:s lilla super-motor slutade aldrig springa, var mycket skicklig i passningsspelet och tappade aldrig bollen mot Chelsea. Italienarens mittfältsspel var stor fotbollskonst.

Franck Ribery (Bayern Munchen)
Ostoppbar på sin vänsterkant med sin speed och härliga bollkontroll. Gjorde ett mycket snyggt mål och spelade sedan elegant fram till Mullers 4-0-mål. Fotbollsvirtuos.

Yacine Brahimi (Porto)
Chippade in 1-0 på en fin frispark, spelade fram till 2-0-målet och var hela tiden ett orosmoment för Basel med sin sublima bollkänsla. Mycket sevärd spelare

Klaas-Jan Huntelaar (Schalke)
En riktig killer när det vankas målchanser. Dök upp på rätt ställe och sköt in returen på Meyers skott i första halvlek och dundrade sedan in 3-4-målet i andra halvlek. Målskytt av rang.
Publicerad 2015-03-12 kl 09:30