Vinicius bakom Reals seger - tvåmålsskytt mot Liverpool

Detta efter att Vinicius avgjort mötet mellan lagen med två mål.
- Vi var inte tillräckligt skärpta, säger Liverpools Georginio Wijnaldum.

Under tisdagen ställdes Liverpool borta mot Real Madrid i det första av två kvartsfinalmöten i Champions League.

Och det engelska storlaget hade det tufft i första halvlek.

Knappt 30 minuter in i matchen stack Vinicius Junior i väg i djupled och fick en perfekt djupledsboll av Toni Kroos. Yttern tog ner bollen på bröstet och var klinisk när han satte dit ledningsmålet för Real.

Ett tiotal minuter senare kom nästa mål sedan Trent Alexander-Arnold misslyckats med en bakåtnick. Marco Asensio stack emellan, lobbade bollen över Alisson Becker i Liverpools mål och kunde sedan sätta dit 2-0 i öppet mål.

I början av andra halvlek reducerade Liverpool då Mohamed Salah satte dit ett skott från ett fritt läge i straffområdet. Liverpool spelade också bra i denna period av matchen, men med 25 minuter kvar skulle Vinicius Junior döda spänningen.

Luka Modric passade in bollen till yttern som från en position vid straffpunkten kunde placera in 3-1 till Real.

Resterande del av matchen försökte Liverpool trycka på framåt, men laget lyckades inte göra något ytterligare mål på Courtois och matchen slutade 3-1 till Real som därmed skaffat sig ett gynnsamt utgångsläge inför returmötet.

Liverpools Georginio Wijnaldum till BT Sport enligt BBC:

- Det var svårt. Vi spelade mot ett bra lag. Vi spelade inte bra i första halvlek där vi tappade det fort genom att slå bort enkla passningar. Det var två moment där vi inte var tillräckligt fokuserade och de gjorde två mål.

- Vi var inte tillräckligt skärpta helt enkelt.

Wijnaldum var mer nöjd med Liverpools andra halvlek kontra den första.

- Vi sa till varandra att vi behövde spela fotboll i andra halvlek och inte förlora bollen för enkelt. De var farliga med sina långbollar ibland men i perioder i andra halvlek spelade vi vårt eget spel. Det var därför vi gjorde mål, men tyvärr lyckades de också göra ett mål i andra och det gör det svårare inför returen.

Lagens startelvor:

Real Madrid: Courtois – Vazquez, Militao, Nacho, Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – Asensio, Benzema, Vinicius Junior

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Kabak, Phillips, Robertson – Keita, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Jota, Mané