POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Webb hyllar CL-finaldomaren: "Har visat sig vara en utmärkt domare"

Ungraren Viktor Kassai blir historiens yngste Champions League-finaldomare. Han hyllas dock av förar årets domare Howard Webb.
- Han är ung, men har mycket erfarenhet.

Säsongens största match går av stapeln på lördagkvällen i London. På klassiska Wembley möts Barcelona och Manchester United i Champions League-finalen. Tidigare under säsongen har fokus ofta legat på domare - och 35-årige Viktor Kassai från Ungern hamnar nu i rampljuset.

Kassai blir den yngste domare någonsin att döma en Champions League-final. Han har dock tagit hand om stora matcher tidigare. I fjol dömde han VM-semifinalen mellan Spanien och Tyskland, och under säsongen har han hållit i pipan i fyra Champions League-matcher.

Förra årets final dömdes av engelsmannen Howard Webb. Han är full av beröm för Kassai.

- Jag är jätteglad för Viktors skull. Han är ung, men har mycket erfarenhet. Han gjorde ett jättebra VM där han tog hand om en semifinal, så han har visat sig vara en utmärkt domare på de största scenerna, säger Webb enligt The Guardian.

- Det är ett privilegium att ta hand om en sådan här match. Samtidigt får man inte dras in i storheten - jag är säker på att han kommer att ta sig an det här på samma sätt som han har gjort under tidigare Champions League-matcher under säsongen.

Kassai talar flytande engelska och tyska, men inte spanska. Han har varit Fifa-domare i åtta år.

Publicerad 2011-05-27 kl 10:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå