POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Wenger: Barcelona är tröttkört – United har stor chans

Arsene Wenger tror att Manchester United har en fördel i Champions League-finalen. Han menar att Barcelona tappat stinget.
– Barcelona ser rätt tröttkört ut och Man United ser vassa ut, säger han till the Telegraph.

Om en vecka är det dags för Champions League-final mellan Manchester United och Barcelona, på Wembley i London. Arsene Wenger, Arsenals manager, säger nu sitt inför finalen – och menar att den kommer i ett perfekt läge för United.

- Av vad jag sett de senaste tre veckorna, kommer det aldrig komma ett bättre läge att vinna mot dem. Barcelona ser rätt tröttkört ut och Man United ser vassa ut. Det tar ungefär tre veckor att återhämta sig och jag är inte säker på att Barcelona har tillräckligt med tid för det. De ser ut att ha gått på knäna – så jag skulle ge United en god chans.

Samtidigt menar Wenger att det troligtvis blir en ganska väntad matchbild, där Barcelona äger bollen.

- Du vet att Barcelona kommer ha bollen 70 procent av tiden och Manchester United måste vara effektiva under de 30 procent av tiden som de har bollen.

Enligt Wenger kan det också vara en fördel för United att alla vet hur Barcelona kommer spela, men att Sir Alex Fergusons mannar kan överraska.

- Jag har en känsla av att United kommer helt ändra sin spelstil mot dem den här gången och ha ett kompaktare och hårdare mittfält, och spela rakare än man gjorde i Rom (när lagen möttes i final 2009).

- Man vet hur Barcelona kommer att spela. Man vet inte ännu hur Manchester United kommer att spela.

Publicerad 2011-05-23 kl 00:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå