Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Wenger lyrisk efter vändningen: "Vi gav aldrig upp"

Arsenal stod för en otrolig vändning mot Barcelona. I brygga efter första - i sista kvarten vände laget.
- En av de mest spännande matcherna jag varit med om, sa Wenger efter matchen.

Det var en match där mycket skulle handla om två spelare - Robin van Persie i Arsenal och Lionel Messi i Barcelona.

Lionel Messi var tidigt i centrum i matchen mot Arsenal. Först hade han ett klart frilläge. Messi fick bollen i rätt läge, kom fri med Szczesny, fintade ner honom men chippade bollen utanför. Inget mål där - men Messi skulle sedan agera framspelare. Han hittade David Villa som avslutade snyggt mellan benen på Szczesny.

I andra halvlek kom en scenförändring, och det var en viss målfarlig holländare som till slut skulle vända matchen. Robin van Persie sköt mest i matchen. Men det var nog det minst väntade skottet som gav utdelning. Van Persie fick bollen av Clichy, långt ner vid sidlinjen. Valdes förväntade sig säkerligen ett inspel - och bollen var kanske tänkt som en sådan? - men den gick stenhårt förbi Barcelonamålvakten. 1-1.

Kort därefter kom ett riktigt mönsteranfall från Arsenal. Nasri fick en långboll från Fábregas, men i stället för att gå på eget avslut höll han inne bollen - och hittade inbytte Arsjavin i bortre delen av straffområdet. Ryssen avslutade kyligt, med en lätt bredsida - och Londonlaget hade vänt.

- Det var två fantastiska mål. Ett med individuell skicklighet genom van Persie, och det andra med mer kollektiv skicklighet, kommenterade Wenger efteråt, enligt Uefa.

Barcelona tryckte på men lyckades inte kvittera. Och Arsenal hade, med ryggen mot väggen, och fått med sig ett resultat till returen i Camp Nou. Wengar var förstås oerhört nöjd efteråt.

- Det var en av de mest spännande matcherna jag varit med om, mot ett väldigt speciellt lag. Jag är stolt över vår mentala styrka. Vi gav aldrig upp, sa en lycklig Wenger - som var en av dem som firade mest vid målen.

Publicerad 2011-02-17 kl 01:04

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER