Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Wenger tror inte på fair play-regler

Arsenals Arsene Wenger tror att Uefas kommer få problem att genomföra sina ekonomiska fair play-regler.
– Kommer Uefa ha kraften att tvinga fram dem? Jag ifrågasätter det, säger Wenger.

Uefa tillämpar reglerna till säsongen 2013/2014 som innebär att klubbar som spenderar över sin inkomst under en treårsperiod förbjuds spela i Champions League och Europa League. Genom att klubbar som Manchester City och Paris Saint-Germain uppnått toppklubbstatus på grund av sin ekonomi tror Arsene Wenger att de nya storklubbarnas inflytande kan mjuka upp Uefas inställning till de nya reglerna.

– Kommer Uefa ha kraften att tvinga fram dem? Jag ifrågasätter det. I andra länder har vi Paris Saint-Germain och Malaga, såväl Manchester City. När de representerar en kraft tillsammans kommer de bli svåra att stå upp emot, säger Arsene Wenger enligt Sky Sports.

Manchester City redovisade i dagarna en rekordförlust på över två miljarder kronor med lönekostnader på över 1,8 miljarder kronor.

– När jag ser siffrorna som City presenterar, tror du verkligen att det kommer att fungera till 2013? Jag kan inte se det när lönekostnaderna överstiger omsättningen. Sådant kan inte ske under ett år, säger Wenger.

I kväll spelar Arsenal hemma mot de regerande tyska mästarna Borussia Dortmund i Champions League och kan säkra avancemang vid seger.

Publicerad 2011-11-23 kl 11:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons