Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Wengers attack på Uefa: "Som en diktatur"

Arsene Wenger är råförbannad på Uefa efter uttåget ur Champions League.
- De är som en diktatur, säger Arsenalmanagern.

Det blev respass mot Barcelona i åttondelsfinalen, efter 2-1 hemma i London och 1-3 borta. Spanjorerna ägde mötet på Camp Nou och var spelmässigt det klart starkare laget. Men resultatmässigt följdes klubbarna åt – fram till dess att Robin van Persie åkte på en tveksam utvisning. Holländaren fick sitt andra gula kort för att ha avslutat ett halvfriläge, trots att han blivit avvinkad för offside. Något han sade sig inte ha uppfattat.

- Vi är ute ur Champions League, vi har förlorat en av våra främsta ambitioner den här säsongen, vi har straffats med svåra bakslag – och ovanpå det vill Uefa att vi ber dem om ursäkt, säger Arsene Wenger efter att det europeiska förbundet reagerat hårt på Arsenals kritik mot domaren.

Någon vädjan om förlåt blir det dock inte från fransmannens sida. Tvärtom.

- När det handlar om en match av den här digniteten går det inte för en domare att fatta sådana felbeslut, och ovanpå det dessutom vara arrogant, säger Wenger.

Han fortsätter:

- Vi kan alla förstå att folk gör misstag, men det här handlar snarare om diktatorskap än sunt förnuft.

På onsdagen kom beskedet att såväl Wenger som Samir Nasri anklagas för olämpligt uppträdande för sina nedsättande kommentarer efter åttondelen.

- Lite mer ödmjukhet från Uefa skulle inte skada. De borde be om ursäkt i stället för att ge sig på folk som inte gjort något fel, säger Wenger.

Publicerad 2011-03-10 kl 17:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons