Wernbloom: Vi gör det väldigt bra

Thomas Olsson blev IFK Göteborgs hjälte när han kvitterade mot Basel. En förlust på hemmaplan hade varit en tung uppförsbacke inför returen i Schweiz.

Det blev en nervös kväll för IFK Göteborgs fans. Med 1-1 och hård Basel-press kunde matchens slut ha blivit ödesdigert. Men trots Basels aggressivitet var det en öppen match.
- Det kändes som att båda lagen kunde vinna matchen, säger Pontus Wernbloom till TV6 efter matchen.

Det var schweizarna som tog ledningen. Efter 26 minuter nickade nämligen mittfältaren Benjamin Huggel in en boll som Niclas Alexandersson inte nådde. Nicken var väl placerad och otagbar för Christensen i Göteborgsmålet.

Men repliken kom snabbt. Bara sex minuter senare satte Thomas Olsson kvitteringen efter spel snett inåt bakåt av Adam Johansson.

Därefter böljade spelet fram och tillbaka - dock med viss fördel för gästerna.
- Jag tycker att vi gör det väldigt bra, framförallt i första halvlek. I andra blir det mer hawaiifotboll, säger Wernbloom.

Något mer mål kom inte, men Basel har störst nytta av resultatet. 1-1 innebär att Behrang Safaris lag kan nöja sig med mållöst på hemmaarenan. Men Safari tror själv på ett bättre, offensivt Basel-spel.
- På hemmaplan är vi starka och vi rullar bollen betydligt bättre, säger han i intervju med TV6.

Inför returen i Schweiz är det klar fördel Basel, även om Thomas Olssons mål underlättar för Blåvitt. Behrang Safari är nöjd med överläget.
- Det är ett ganska bra resultat för oss.

Publicerad 2008-07-30 kl 23:36