Werner sänkte Tottenham – tufft läge för fjolårsfinalisten

Fjolårsfinalisten Tottenham är illa ute i Champions League.
Under onsdagen sänkte Timo Werner engelsmännen när han från straffpunkten skickade in matchens enda mål.

Tottenham blev tillbakapressat direkt. RB Leipzig fick ett kanonläge att ta ledningen redan efter ett par minuters spel, genom Angelino, men Hugo Lloris i Spurs-målet stod för en fin räddning.

Kort därefter var det hemmalaget som producerade sin första farliga målchans. Steven Bergwijn fick läget men även den här gången fick publiken bevittna ett fint målvaktsspel – den här gången signerat Peter Gulacsi.

Leipzig hade därefter två bra möjligheter innan den första halvleken var slut, men varken Patrik Schick eller Timo Werner lyckades spräcka nollan på sina försök.

Spurs fick ett superläge att ta ledningen omgående i den andra halvleken, men Gulacsi svarade återigen för en fin räddning, den här gången på Lucas Mouras avslut. Men till slut skulle kvällens första mål komma - och det var gästerna som levererade det.

Leipzig tilldelades en straff efter knappa timmen spelad. Fram klev Werner och placerade stensäkert in straffen och det var 1-0 till tyskarna. Kort därpå var det dessutom ytterst nära 2-0 - men Lloris svarade för en fin parad.

Hetaste chansen till kvittering fick Giovani Lo Celso med kvarten kvar. Spurs-spelaren fick ett fint frisparksläge och fick i väg ett bra avslut - men återigen svarade Gulacsi för en stark räddning och lyckades styra bollen i stolpen och ut.

Spurs tryckte på i slutet för att få in kvitteringen, bland annat hade Lucas Moura ett gyllene läge men brassens nick gick över ribban. Leipzig höll undan, vann med 1-0 och är nu i förarsätet inför returen som spelas i Tyskland den 10 mars.

Tottenham: LLrois - Aurier, Alderweireld, Sanchez, Davies, Winks, Gedson, Lo Celso, Alli, Bergwijn, Lucas

RB Leipzig: Gulacsi - Angelino, Sabitzer, Werner, Klostermann, Nkunku, Schick, Mukiele, Halstenberg, Ampadu, Laimer

-
-
Publicerad 2020-02-19 kl 22:55

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.