Werner tvåmålsskytt på straff när Chelsea besegrade Rennes

1-0 på straff, 2-0 på straff.
Timo Werner stod för två av målen när Chelsea besegrade Rennes med 3-0 i Champions League.
"Det är ett häpnadsväckande straffbeslut... absurt", skriver fotbollsikonen Gary Lineker på Twitter.

Chelsea tog emot Rennes i Champions Leagues tredje omgång. Chelsea hade inför matchen fyra poäng, efter en vinst och en oavgjord. Rennes stod på en poäng efter två spelade matcher. I Chelseas startelva saknades Kai Haverz. Inför matchen bekräftade Frank Lampard att stjärnan testat positivt för covid-19 och kommer därför tillbringa en period i karantän och kunde därför inte medverka.

Efter bara tio minuter fick Chelsea straff när Timo Werner gick ned i straffområdet. Straffen tog tysken själv hand om, trots att Jorginho, som tidigare slagit straffar fanns på planen. Straffen satt säkert och Chelsea ledde med 1-0.

Efter drygt 40 minuter sköt Tammy Abraham ett skott som strydes upp på en Rennes-backen Dalbert, vilket resulterade i ännu en straff. En straff som Werner satt lika säkert den här gången, stenhårt i det vänstra krysset.

I början på den andra halvleken skulle Chelsea utöka sin ledning till 3-0. Reece James slog in ett inlägg från höger som Tammy Abraham styrde in.

Chelsea kunde kontrollerade resten av matchen, samtidigt som de kunde rotera flera spelare inför helgens ligamatch. Slutresultatet skrevs till 3-0 och Chelsea leder fortsatt gruppen med sju poäng - lika många som Sevilla efter deras seger mot Krasnodar.

Startelvor

Chelsea: Mendy - James, Silva, Zouma, Chilwell - Jorginho, Kanté - Ziyech, Mount, Werner - Abraham

Rennes: Gomis - Traore, Da Silva, Aguerd, Dalbert - Bourigeaud, Nzonzi, Siliki - Gboho, Guirassy, Terrier

-
-
Publicerad 2020-11-04 kl 22:54

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.