Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Wiland skadad - då kan reserven få göra sitt livs match

Foto: TT

Johan Wiland drabbades av en hjärnskakning – och nu kan reservmålvakten Fredrik Andersson få kliva in i sitt livs match när MFF möter Real Madrid.
- Jag är redo om det blir så, säger han till Sydsvenskan.

Det var i Malmös träningsmatch mot Molde på torsdagen som Wiland fick kliva av efter en kollision med Kari Arnason och efteråt stod det klart att keepern behöver vila ett par dagar framöver innan han inleder sin rehabilitering inför nästa veckas Champions League. Prognosen är dock god och Skånelagets medicinska stab hoppas att han ska vara disponibel till stormötet med Real Madrid borta på Santiago Bernabéu-stadion.

Men om det inte blir så är Fredrik Andersson beredd att axla ansvaret mellan stolparna.

– Jag känner mig redo om det händer, men hoppas självklart att Johan mår bra. Det vore en hyfsad förstamatch från start i så fall. När jag kom hit så skämtade jag om en säsong från Eskilsminne till Bernabéu. Då pratade jag nog mest om hur stolarna skulle vara där, säger han till Sydsvenskan.

Sydsvenskan: Hur tacklar du tiden fram till match?
– Jag kommer att förbereda mig som jag alltid gör. Det är osäkert läge nu, men det kommer nog att bli fjärilar i magen om jag får veta att jag ska spela.

Publicerad 2015-12-04 kl 07:48

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER