Zalgiris överkört av Bodø/Glimt - norrmännen med drömläge inför returen

Champions League-kval

Bodø/Glimt körde över Zalgiris Vilnius, som slog ut Malmö FF i Champions League-kvalet.
Slutresultatet skrevs till 5-0 Bodö i den första matchen i nord-Norge.

Malmö FF åkte i förra veckan ut ur Champions League-kvalet mot litauiska Zalgiris Vilnius. Det gjorde man efter en 1-0-förlust i Litauen och en 2-0-förlust på Eleda Stadion i Malmö. För vinnaren i det mötet väntade norska mästarlaget Bodø/Glimt - som Zalgiris tog sig an under onsdagskvällen.

Det blev en match som litauerna nog vill glömma. Efter att Hugo Vetlesen öppnade målskyttet på straff till 1-0 i den 33:e minuten blev det en total utskåpning. Amahl Pellegrino utökade till 2-0 bara tre minuter senare och i den andra halvleken gjorde Lars-Jørgen Salvesen, Marius Høibråten och Runar Espefjord ett mål var för att fastställa slutresultatet 5-0.

Ett mardrömsresultat för Zalgiris inför returmötet i Vilnius nästa vecka.

Publicerad 2022-08-03 kl 20:09