Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Zlatan: "Hade det handlat om enmansshow hade jag vunnit allt"

Zlatan Ibrahimovic har vunnit allt på klubbnivå utom ”den där jävla Champions”. Nu menar stjärnan att han klarar sig utan den titeln.
- Det är ingen desperat sak - att jag måste vinna, säger han till Viasat Sport.

Från Ajax till Juventus, vidare till Inter, flytt till Barcelona och sedan tillbaka till Italien för spel i Milan. Var än Zlatan Ibrahimovic har spelat i Europa har han vunnit med sina klubblag – förutom i den finaste av klubblagsturneringar. Ibrahimovic har aldrig fått till det i Champions League – ”den där jävla Champions”, som han själv en gång sagt – men nu uttrycker svensken ro trots det.

- Jag kämpar varje år för att vinna Champions League, men det är ingen desperat sak – att jag måste vinna. Lyckas jag inte kommer jag inte säga, den dag jag slutar, att ”fan, jag vann inte”. Jag blev den fotbollsspelare jag ville bli.

Zlatan passar också på att hylla alla stora fotbollsspelare han hade haft bredvid sig – även om han gör det med viss reservation.

- Jag har haft turen att spela med några fantastiska spelare, som fått mig att vinna de här troféerna. Ensam hade jag inte vunnit dem.

- Hade det handlat om enmansshow hade jag vunnit alla men nu handlar det om ett lag. Jag har spelat med grymma spelare som fått mig att vinna och det är vad det handlar om.

Och när Ibrahimovic väl lägger skorna på hyllan kommer han att se tillbaka på sin karriär med stolthet.

- Men det jag har strävat efter är att bli så komplett som möjligt. Den dagen jag slutar kommer jag säga att jag nått mina mål, säger han till Viasat Sport.

Publicerad 2011-09-13 kl 21:59
Annons
Annons
Annons