Zlatan låg bakom allt när PSG tog sig till kvartsfinal

Ligue 1

PSG är vidare till kvart efter totalt 4-2 mot Chelsea. Det blir den fjärde raka kvartsfinalen för Zlatan och PSG.
- Det känns mycket bra, säger svensken till Viasat efter matchen.

Chelsea som var nödgat att få in ett första mål inledde matchen rappt och piggt. Bland annat stod Diego Costa tidigt för ett vasst skott av den hårdare graden som Trapp med viss möda kunde tippa ut till hörna.

Kort senare skulle också Zlatan Ibrahimovic få presentera sig. Han sög ner en boll efter en hörna och tryckte sedan in bollen bakom Courtois - det blåstes dock - helt riktigt - bort för offside.

Efter en kvarts spel skulle han få glänsa till på riktigt. Då bjöd Zlatan på en läcker passning som ledde fram till 1-0 för Paris Saint-Germain. Svensken hittade Adrien Rabiot med en djupledsboll och Rabiot som kom rusande fram på andra stolpen kunde då stöta in bollen i öppet mål.

Repliken från Chelsea skulle inte dröja på sig. Dryga tio minuter efter PSG:s mål skulle Willian hitta fram med en boll till Diego Costa - han tog med sig den, vred bort Thiago Silva och smällde sedan in kvitteringen för sitt jagande Chelsea.

Chelsea stod sedan också för det mesta av spelet och skapade de allra flesta målchanserna. PSG stod mer för en tillbakadragen tillvaro och gjorde allt för att inte tappa in något mål bakåt.

Tjugo minuter in i andra halvlek fick Chelsea ett par riktigt fina chanser – då de slängde iväg tre skott på raken som Trapp stod i vägen för och Chelsea fick fortsätta jaga.

Då kom ett blytungt bakslag för dem.

I stället för att ett Chelsea mål skulle trilla in så skulle det i stället komma det omvända. Och vem var inte inblandad i det om inte en viss Zlatan Ibrahimovic. Denna gång som målgörare. Det efter att Angel Di Maria kommit frambombande på sin vänsterkant och sedan satt in bollen i Chelseas straffområde – och där befann sig Zlatan och dundrade in 2-1 till PSG. Ett resultat som stod sig matchen ut och Zlatan kunde titulera sig stor segerorganisatör efter hans mål och assist.

- Det var en vanlig dag på jobbet, säger han till Viasat efter matchen.

PSG slog därmed ut Chelsea för andra året på raken från åttondelsfinalen i Champions League. Denna gång med totalt 4-2. Det blir också PSG:s fjärde raka avancemang till kvartsfinal. Den sviten startade när just Zlatan Ibrahimovic kom till Paris-laget 2012.

Nu blickar Zlatan också framåt mot den kvartsfinal som stundar.

- Vi ska fortsätta kämpa och utvecklas med det här projektet och fortsätta att göra det bra, säger han till Viasat.

Så ställde lagen upp:

Chelseas startelva: Courtois; Azpilicueta, Cahill, Ivanovic, Kenedy; Mikel, Fabregas; Pedro, Willian, Hazard; Diego Costa

PSG:s startelva: Trapp - Marquinhos, Silva, Luiz, Maxwell - Motta, Rabiot, Matuidi - Lucas, Ibrahimovic, Di Maria.