Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Zlatan: "Måste vara redo för krig"

På sista trappsteget till drömmarnas mål - finalen i Champions league.
Då tar Zlatan Ibrahimovic fram de laddade orden inför returen mot Inter.
-Vi måste vara redo för ett krig, säger han.

Inget är större och finare, väger tyngre eller betyder mer i klubbsammanhang än att lyfta Champions league-pokalen.
Ibrahimovic har aldrig hymlat. Det har alltid varit hans mål, hans dröm, hans ständiga strävan - och han har gjort sina val därefter.

Valde han fel?

Det vet ingen förrän dramat på Camp Nou är över sent på onsdagskvällen, när det står klart om Barcelona eller Inter spelar på Santiago Bernabeu i Madrid 22 maj. Men håll med om att ironin är underbar. Eller kuslig, beroende på var man har sin sympatier.
Mer än en final på spel

Inter har 3-1 att luta sig mot efter den första semifinalen i Milano i förra veckan. Just det Inter som motvilligt släppte Ibrahimovic i somras, just det Inter som tog emot Samuel Eto'o som delbetalning från Barcelona, just det Inter som gång på gång stupat i turneringen.

Och just det Inter som Ibrahimovic tappade förtroendet för och därför lämnade tvärt i augusti, utan större sorg och saknad.

Vänder Barcelona semifinalen kan alla i klubben, från ledningen via tränaren Pep Guardiola och Ibrahimovic ned till supportern på gatan, en gång för alla slå fast att en av världsfotbollens största övergångar var rätt och riktig.

Om inte?

José Mourinho filar nog redan på några vassa elakheter.
Den sluge portugisen hittade serumet mot den vackra fotbollen när han gav sina spelare order om att jaga, stressa, störa, vid varje givet tillfälle hacka och gneta och på det stora hela göra allt för att jäklas med katalanerna.
Cynismen gick hem.

Ibrahimovic tror inte att det blir ett annorlunda Inter i returen. Däremot ett annat Barcelona.

-De kommer att utnyttja sina fördelar, men vi kan inte ändra vårt sätt att spela som vi gjorde i Milano. Vi förlorade för att vi inte spelade vår vanliga fotboll, de vann inte tack vare sitt sätt att ta sig an matchen, sade han på en presskonferens i måndags.
-3-1 ser ut som en tung förlust, men i realiteten är det som att förlora med 1-0. Titta på våra två senaste matcher hemma i Champions league, hur många mål gjorde vi? Mot Stuttgart gjorde vi fyra, mot Arsenal lika många.

-Vi är ett lag som gör många mål, vilket man måste göra om man vill nå finalen.
Ibrahimovic säger också att han inte har många råd att ge Guardiola om Inter.

-Laget är annorlunda mot det jag spelade i. Det finns fyra fem nya spelare som gjort laget mer konkurrenskraftigt. Så jag kan inte hjälpa till speciellt mycket. Vår tränare är dessutom välinformerad, men om han frågar mig, bistår jag honom så gott jag kan.

Barcelona saknar Andres Iniesta (skadad) och Carles Puyol (avstängd) och Inter får klara sig utan Dejan Stankovic (avstängd). Frågetecken finns för mittfältaren Wesley Sneijder som skadade låret i ligamötet med Atalanta i helgen.

Match i matchen: Chansen är stor att bröderna Milito - Gabriel i Barcelona och Diego i Inter - ställs mot varandra redan från start.

TT

Publicerad 2010-04-27 kl 16:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons