Zlatan nära att bli historisk - snuvad på rekordmålet

Ligue 1

Zlatan Ibrahimovic blev historisk - trodde han. Men målet som hade inneburit att han tangerade klubbrekordet i PSG korrigerades till sist och räknades som ett självmål, när PSG slog Sjachtar Donetsk med 3-0.

Paris SG tog en planenlig seger mot Sjachtar Donetsk i Champions League, 3—0.
Zlatan Ibrahimovic låg bakom trean, men det räknades som ett självmål och svensken får fortsätta att jaga målrekordet i PSG.

Efter en trög säsongsinledning har Ibrahimovic den senaste tiden fått i gång målskyttet och har bland annat nätat i de två senaste matcherna i Ligue 1. Något som fått alla att undra när hans 109:e mål i PSG-tröjan, vilket skulle göra att han tangerar portugisen Pauleta som klubbens mesta målskytt, ska komma.

Det såg ut att göra det mot Sjachtar Donetsk på bortaplan i Lviv i Ukraina.

Ibrahimovic tajmade smart en löpning i en PSG-kontring i den 90:e minuten, fick bollen av Javier Pastore och stötte in den i mål. Men bollen tog vägen via Sjachtarförsvararen Darijo Srnas fot och målet blev till ett självmål i det officiella protokollet.

Och Zlatan Ibrahimovic står kvar på 108 PSG-mål.

"Oavsett vilket så kommer jag slå rekordet", säger Ibrahimovic i sin app.

Manchester-vändningar
Det första målet kom redan i den sjunde minuten genom Serge Aurier som satte pannan till ett inlägg av Maxwell. David Luiz styrde i den 23:e minuten in 2—0 med knät efter att ha blivit serverad av Thiago Silva.

Ibrahimovic fick ett gult kort i den andra halvleken.

PSG och Real Madrid, som slog Malmö med 2—0, har nu båda sex poäng på två matcher i grupp A, men Real Madrid toppar gruppen på bättre målskillnad.

Manchester City vände underläge 0—1 till seger med 2—1 på bortaplan mot Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach. I samma grupp slog Juventus Sevilla med 2—0.

Även Manchester United hamnade i underläge tidigt i sin match. Wolfsburg tog ledningen redan i den fjärde minuten på Old Trafford genom Daniel Caligiuri. Men sedan såg Juan Mata ändå till att United fick med sig tre poäng. Först kvitterade spanjoren på straff, och sedan klackade han elegant fram bollen till Chris Smalling som satte 2—1 i 53:e minuten.

Astana tog poäng
Det svängde rejält när FC Astana spelade i Champions League på hemmaplan för första gången. Den unga kazakiska klubben (grundad 2008) tog emot turkiska Galatasaray i huvudstaden Astana och lyckades få till ett kryss, 2—2.

Bilal Kisa gav gästerna ledningen med ett lurigt långskott, och sedan stötte Hakan Balta olyckligt in ett inlägg i eget mål i den 77:e minuten. Så var det kvitterat. Matchens sista minuter blev händelserika. I den 86:e minuten boxade Astanamålvakten Nenad Erić ett skott från Sinan Gümüs först rakt upp i luften och sedan in i eget mål. Men tre minuter senare kom ett nytt tveksamt målvaktsingripande, den här gången från Fernando Muslera i Galatasarays mål. Muslera boxade bollen rakt ut i banan och Roger Cañas kunde nicka hem ett kryss åt Astana.

Benfica bortaslog Atlético Madrid med 2—1 och CSKA Moskva slog PSV Eindhoven med 3—2 på hemmaplan.

Publicerad 2015-09-30 kl 22:31