Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Zlatan: "Nu vet lagen vilka vi är"

Foto: Scanpix.

Zlatan Ibrahimovic tror på PSG i årets Champions League.

Zlatan Ibrahimovic suktar fortfarande efter en Champions League-titel.

I år kan det vara dags.

- Nu vet lagen vilka vi är, särskilt efter resultaten vi gjort, sa Zlatan på presskonferensen inför matchen.

Efter många år utomlands är Zlatan Ibrahimovic prisskåp i det närmaste överfullt.

Men svensken saknar fortfarande en, mycket viktig titel: Champions League.

Imorgon väntar andra omgången av det inledande gruppspelet när PSG tar emot portugisiska Benfica. Och Zlatan tror att det finns alla möjligheter att gå långt.

- Det är en stor skillnad från förra året. Då funderade många över hur bra vi är och hur långt vi kunde gå. Allt var nytt för det mesta av oss. Nu vet lagen vilka vi är, särskilt efter resultaten vi gjort och allt som hänt runt klubben, sa Zlatan på dagens presskonferens.

Till morgonens match får Zlatan också äran att dra på sig kaptensbindeln för PSG. Thiago Silva är skadad och näst på tur står alltså den svenske landslagskaptenen.

- Rollen blir densamma. Jag är van vid att vara kapten i Sverige. Att vara kapten här är lite samma sak. Man måste vara fokuserad på vad man ska göra på planen – och i vissa situationer representerar man laget, säger Zlatan som dock tilläger att han inte har någon ambition att behålla bindeln.

- Den riktiga kaptenen är Silva, även när han är skadad.

Zlatan har under säsongsinledningen inte fått målskyttet att lossna. Hittills står svensken noterad för två mål – ett facit som inte oroar honom.

- Det är en positiv sak. Nu har vi fler som kan göra mål vilket gör laget starkare. Det viktigaste är att laget fungerar. Jag har under min karriär spelat ihop med flera världsklassforwards och det har aldrig handlat om egoism. Jag är inte en spelare som bara tänker på mig själv.

Zlatan Ibrahimovic passade också på att hylla nytillträdde tränaren Laurent Blanc.

- Tränaren har gett laget mycket självförtroende. Han försöker hitta kombinationer och spelar lite annorlunda än vad vi gjorde förra året. När man har en grupp så måste man göra alla nöjda. Alla vill spela.

Publicerad 2013-10-01 kl 16:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons