POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Zlatan ödmjuk efter förlusten: "Inget snack, Barca var bättre"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ännu en gång åkte Zlatan Ibrahimovic ur Champions League. Men han var ödmjuk i nederlagets stund.
- Vi förlorar mot ett klart bättre lag, säger han till Viasat Fotboll.

Det var inte ens nära att PSG hotade Barcelona i returen av Champions League på Camp Nou. Den franska klubben behövde vinna stort för att gå vidare till semifinal, men istället blev det förlust med 2-0 efter två mål från Neymar. Sammanlagt skrevs Barcelonas segersiffror till 5-1 i dubbelmötet.

Zlatan Ibrahimovic konstaterar att han och lagkamraterna egentligen aldrig hade någon riktig chans.

- Det bästa laget vann, inget snack om saken, säger han till Viasat och lägger till att det förmodligen inte hade gjort någon avgörande skillnad om PSG varit helt skadefritt och haft sina bästa spelare tillgängliga.

Den svenske 33-åringen hävdar att besvikelsen inte känns särskilt tung att bära, med tanke på vilken fin prestation Barcelona faktiskt gjorde. Att falla mot en vassare motståndare är ingenting att skämmas för, resonerar han.

- Om vi förlorat mot Chelsea hade jag varit mer förbannad, men här... Barcelona visar över två matcher att de är det bättre laget och jag tror att de kan nå finalen också. Man måste vara ärlig mot sig själv, och jag tycker att det bästa laget ska vinna Champions League, man ska inte ha tur och gå vidare, säger Ibrahimovic.

Samtidigt anser han inte att PSG underpresterat eller varit för dåliga. Inte om man tar med helhetsbilden i beräkningarna, där ju klubben fortfarande har chansen att vinna en rad inhemska titlar.

- Det Barcelona gör enormt bra är att de har otroligt skickliga spelare, men ändå spelar de enkelt. Vi har inte de spelarna, men ändå spelar vi svårt. Vi måste bli bättre kollektivt för att nå deras nivå. Samtidigt får vi kämpa på, det här projektet har bara pågått i två, tre år. Vi har gjort framsteg och kommer fortsätta att göra det. Fram till idag var vi med i alla tävlingar, och vi har fortfarande ligan och cupen kvar att slåss om, vi kan ändå göra det historiska och vinna fyra titlar, säger Ibrahimovic.

På Viasats fråga kring vad som händer för hans egen del i framtiden konstaterar Ibrahimovic att han har ett år kvar på kontraktet, och att "vi får se" efter det.

Publicerad 2015-04-21 kl 23:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå