Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Zlatan: "Spelar bäst när jag är arg"

Zlatan Ibrahimovic hoppas att Tottenham försöker göra honom förbannad på San Siro i kväll.
- Då är jag som bäst, säger svensken.

Åttondelsfinal i Champions League, och upp till bevis för både Milan och Spurs. Italienarna har haft förtvivlat svårt med just engelska lag de senaste åren – respass mot både Arsenal och United – medan Tottenham har en del att bevisa sedan gruppspelet och 4-3-förlusten mot Inter.

Med tanke på att Antonio Cassano inte får användas i truppen, på grund av tidigare Europaspel med Sampdoria, plockar Massimiliano Allegri ut ett svensk-brasilianskt anfall till mötet. Zlatan Ibrahimovic flankerad av Robinho och Pato på varsin kant. Just denna konstellation har debatterats av fansen tidigare under säsongen.

Men ”Ibra” själv ser fördelar.

- Jag har inga som helst problem att spela med Pato, det fungerar tvärtom bra, säger han till Gazzetta dello Sport.

Att Tottenham skulle tjäna på att psyka honom ger anfallaren heller inte mycket för. I själva verket trivs Ibrahimovic bäst när han får vara förbannad på något eller någon under matcherna.

- Det är sant, jag blir arg ganska ofta. Men det är därifrån jag får all min kvalitet; det spelet passar mig utmärkt, säger han.

Samtidigt kommenderar Harry Reknapp sitt manskap att satsa fullt ut på anfallsfotboll. Det blir inte tal om något fegspel alls.

- Vi ska ge det här ett ärligt försök. I vår trupp finns inte den sortens spelare som ”stänger butiken”. Vi är ett attackerande lag och det är vad jag gillar, säger han.

Redknapp medger att hans manskap släppte in ”högvis med mål” mot Inter. Men lösningen stavas ändå inte utpräglad defensiv.
- Självklart kan vi inte begå samma misstag som då. Men man måste minnas att vår offensiva stil var vad som tog oss så här lågt från början, säger han.

Hattrick-makaren den gången hette Gareth Bale, och han missar mötet i kväll på grund av skada.

Publicerad 2011-02-15 kl 14:06

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER