Zlatan tvåmålsskytt mot Leverkusen

Zlatan Ibrahimovic, 32, dominerade och blev tvåmålsskytt mot Leverkusen.

Svensken satte först en stensäker straff, sedan bombade han upp tvåan i krysset med en förödande vänsterslägga.

– Kändes grymt bra! säger Zlatan i sin app efter PSG:s 4-0-vinst.

Paris Saint-Germain dominerade i första Champions League-mötet med Bayer Leverkusen och har ena foten i kvartsfinal, efter 4-0 på bortaplan.

Matchen var blott tre minuter gammal när Blaise Matuidi snodde åt sig bollen och släppte den till Zlatan Ibrahimovic. Han spelade i sin tur bollen vidare till Marco Verratti, som hittade fram till den vackert löpande Matuidi. Fransmannen gjorde inget misstag utan satte det viktiga bortamålet för PSG.

– Vi fick en bra start och när du har fått in ett mål är det lättare. Det ger dig utrymme, säger Ibrahimovic, säger Zlatan till TT.

I slutet av andra halvlek skulle svensken också ta över tillställningen - med två mål på tre minuter.

Först satte han säkert 2-0 från straffpunkten efter att Emir Spahics tröjdragning på Ezequiel Lavezzi.

Strax därefter var det återigen Matuidi som låg bakom. Med bollen i Leverkusens box kämpade han hårt mot försvaret och lyckades peta bollen till Zlatan - som avlossade en vänsterkanon upp i högra krysset. Otagbart och 3-0 till Parislaget, en fjärdedel in i dubbelmötet, var ett faktum.

– Jag sköt med vänstern och den går rakt i mål. Kändes grymt bra, säger han i sin app.

– Det har gått bra i Champions denna säsongen. Hoppas det fortsätter.

Romelu Lukaku hyllade svenskens nya drömmål med fyra små ord:

–  Han är ett skämt, skrev Premier League-stjärnan på twitter och lade till hashtaggen "Ibracadabra".

Det var Zlatans tionde mål i turneringen den här säsongen och innebär att han leder turneringens skytteliga före Cristiano Ronaldo, på nio mål. De tio målen betyder också att han "bara" är fyra fullträffar från att nå upp till Lionel Messis rekordnotering på 14 mål under en CL-säsong.

I andra halvlek fastställde Yohan Cabaye slutresultatet till 4-0 med sitt första mål i Pariströjan. Efter ett vackert anfall bredsidade nyförvärvet upp bollen i första krysset.

Bayer Leverkusen: Leno - Hilbert, Spahic, Toprak, Guardado - Bender, Rolfes, Castro - Sam, Kießling, Son.

Paris Saint-Germain: Sirigu - Van der Wiel, Thiago Silva, Alex, Maxwell - Thiago Motta, Matuidi, Verratti - Lucas, Ibrahimovic, Lavezzi.

Publicerad 2014-02-18 kl 22:34