Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Zlatan vädjar om att få spela med Inzaghi: ”Då känner jag mig fri”

Först efter att Filippo Inzaghi bytts in fick Milan hål på Real Madrid. Nu hyllar svensken sin radarpartner och hoppas få starta med 37-åringen.
– Jag kan röra mig mer. Känner mig fri, säger han till Viasat Fotboll.

Personligen hade Zlatan Ibrahimovic en relativt trög kväll mot Real Madrid. Anfallaren hade stora samarbetssvårigheter med kollegan Pato och de båda anfallarna lyckades aldrig kombinera några anfalla fram till något avslut.

Först efter att Ronaldinho givit plats för 37-årige veteranen Filippo Inzaghi lyckades Milan få fart på anfallsspelet. Enligt Zlatan berodde det bland annat på att ”Pippos” spelstil gör att svensken får en friare roll längre ner i banan.
– Jag känner att jag kan röra mig mer eftersom jag vet att han (Inzaghi) är i boxen, säger Ibrahimovic till Viasat Sport när han jämför Inzagi med kollegan Pato. – När "Pippo" inte är på plan är det jag som måste vara högre upp i banan och mer inne i boxen. Jag vill kunna känna mig fri på banan. Som jag gör i landslaget.

Trots "Pippos" uppvisning tappade Milan snopet tre poäng efter Pedro Leons kvittering för Real på övertid. Något som irriterar Ibrahimovic.
– De får ett billigt mål. Det måste jag säga. Hade varit skönt att vinna i dag, både för moralen och tabellen, säger svensken samtidigt som han påpekar vilket otroligt jobb José Mourinho gjort med Real Madrid.
– Han har gjort det fantastiskt bra. De är mycket mer kompakta nu.

Tidigare under onsdagen publicerade spanska tidningar uppgifter om att Ibrahimovic lån från Barcelona till Milan inte nödvändigtvis behöver utmynna till en permanent övergång. Uppgifter som anfallaren inte ville kommentera trots att han uteslöt en comeback i Barcelona.
– Det där tycker jag är privat och det vill jag inte diskutera med media. Men jag tillhör Milan nu och i fyra år framöver. Jag hoppas inte att de vill släppa mig, sade svensken med ett leende.

Publicerad 2010-11-04 kl 00:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons