Zlatans CL-dröm krossad av hans förra lag

Zlatan Ibrahimovic gick från Inter till Barcelona för att komma närmare en Champions league-titel. Han kom bara nära den här gången också.
Just Inter snuvade Barcelona på finalplatsen trots 0-1 i semifinalreturen.

Zlatan Ibrahimovic kom, liksom titelförsvarande Barcelona i stort, inte upp i normal nivå i hemmamötet heller mot Inter. Med 3-1-segern hemma i det första mötet hade Milano-laget satt press på Barcelona.

Med José Mourinhos sluga taktik som redskap lyckades Inter - trots en man mindre i mer än en timme - manövrera Barcelona dit man ville ännu en gång. Och Ibrahimovic fick lämna planen efter drygt en timme.

Liksom i det första mötet hade Barcelona svårt att skapa målchanser mot ett mycket taktiskt skickligt Inter. Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic och Pedro i Barcelonas anfallslinje var hett påpassade av vitklädda Inter-spelare. Utan katalanska bollar och löpningar i djupled lät sig Inter-försvaret inte överrumplas.

Zlatan Ibrahimovic fick tröjan sönderriven redan efter elva minuter i samband med en frispark. Han tog hand om en frispark själv i första halvlekens slutminut, det närmaste ett mål han kom. Men hans kanon vred sig metern utanför Julio Cesars högra kryss.

Lionel Messi var närmast att spräcka nollan i 32:a minuten. Men Julio Cesar fick ett finger på argentinarens välriktade vänster och lyckades tippa bollen till hörna.

Den belgiske domaren Franck De Bleeckere hade bestämt sig för att stävja fult spel och tvekade inte att ta fram gula korten. Det gick inte minst ut över Inters mittfältare Thiago Motta. En hand i ansiktet på Sergio Busquets kostade Motta - som spelat i Barcelona - det andra gula kortet och utvisning innan ens halvtimmen var spelad.

Men Barcelona hittade ändå inte tillräckligt många nycklar för att dyrka upp Inter-försvaret. Pep Guardiolas drag att sätta mittbacken Gerard Pique i frontlinjen lyckades. Mittbacken reducerade i 84 minuten efter misstänkt offsideläge.

Men Bojans mål på övertid underkändes för hands på en medspelare. Det stannade vid 1-0 - Inter vann sammanlagt med 3-2.

Finalen i Champions league i Madrid den 22 maj spelas mellan Inter och Bayern München.