Zlatans drömminuter avgjorde för Milan: "Känner förtroende från alla"

Zlatan Ibrahimovic fick en magisk debut på Champions League-spelet för sitt Milan. På tre minuter i andra halvlek gjorde han två mål och sänkte Auxerre.
- Jag känner förtroendet från alla, speciellt från supportrarna, säger Zlatan till Viasat Fotboll.

Först sparkade han en lagkamrat.
Sedan sparkade han bollen i mål två gånger om.
Zlatan Ibrahimovic suddade ut de svarta rubrikerna när han såg till att Milan slog Auxerre med 2—0 i Champions league-fotbollen.

Han hade inte synts till särskilt mycket. Inte briljerat. Inte suddat ut minnena av straffmissen i debuten mot Cesena.

Men så plötsligt, under tre magnifika minuter i mitten av andra halvlek, visade Zlatan Ibrahimovic varför han klassas som en av fotbollens världsstjärnor:

+ I den 66:e minuten bröt han dödläget i matchen genom att trycka in 1—0 efter inlägg av Ronaldinho och nickskarv av Kevin-Prince Boateng.

+ Tre minuter senare prickade svensken snyggt in 2—0. Ett behärskat och välplacerat skott med höger insida som skruvade sig in vid stolproten. Återigen var Ronaldinho med i förspelet.
- Fantastiskt. Kul att få göra två mål i Milan-tröjan. Det kunde inte bli bättre, sade Ibrahimovic direkt efter matchen till Viasat.

Svensken log sitt bredaste leende och tackade sina lagkamrater för målen.
- När man spelar med sådana spelare gäller det bara att vara fokuserad när chanserna kommer, sade Ibrahimovic.

Han sade att han redan stortrivs i sin nya klubb.
- Jag känner förtroende från alla. Alla får mig att känna mig välkommen. Vi har alla kul på planen.

En hemmaseger mot Auxerre var livsviktig för att överleva i en Champions league-grupp som också innehåller Real Madrid och Ajax.

Förra säsongens franska ligatrea hade de bästa chanserna på San Siro under första halvlek. Men med en halv halvlek kvar klev Zlatan Ibrahimovic fram.

Kramarna från Ronaldinho betydde nu firande av mål.