POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Zlatans nya specialité: Att byta blöjor

Zlatan Ibrahimovic har gått från ”bad-boy” till familjefar. Från snabba bilar till jakt i den svenska vildmarken.
I en stor intervju med New York Times berättar svensken om sin nya specialité: Att byta blöjor.
– Jag vet att andra fotbollsspelare inte gör det. Jag gör det, såklart och jag är väldigt bra på det, säger 32-åringen.

Zlatan Ibrahimovic har erövrat Europa i mer än ett decennium och vunnit titlar i Holland, Italien, Spanien och Frankrike. I en intervju med ESPN i december öppnade svensken för en flytt till USA och MLS när kontraktet med PSG går ut 2016.

– Ingen i Amerika vet vem jag är så jag kanske borde åka över och spela några säsonger där. Det skulle självklart vara intressant, sa han i december enligt ESPN.

Nu har den svenske superstjärnan gjort en stor intervju med New York Times. Tidningen porträtterar den 195 centimeter långe Ibrahimovic som en superstjärna som genomgått en stor förvandling de senaste åren.

Från en ”bad-boy” till en familjefar. Från snabba bilar till jakt i den svenska vildmarken. Och från en bråkstake som ställer till problem till en 100 procentig vinstgarant som kammar hem titlar på löpande band.
 
– Vi gjorde spårade saker på den tiden, vi hade en del nätter i Amsterdam och han var vildare då. Men han har alltid haft ett stort hjärta som folk inte sett, säger Zlatans bästa kompis och lagkamrat Maxwell.

Brasilianaren och Ibrahimovics karriärer har följt varandra. Från Ajax, via Inter och Barcelona, till Pars Saint Germain.

De vilda nätterna i Amsterdam är över. Nu är Ibrahimovic en tvåbarnsfar som vid varje ledigt tillfälle åker hem till Sverige för att jaga.

– Vet du vad jag älskar med att jaga? Att jag inte är någon i skogen, ingen alls. Jag trodde att djuren kanske skulle känna igen mig, men det gjorde de inte. De bad mig inte ens om autografer, säger han.

I intervjun framställs 32-åringen som en stabil familjefader som pratar om hans ”skills” i blöjbytning.

– Jag bytte blöjor när mina barn var bebisar. Jag vet att andra fotbollsspelare inte gör det. Jag gör det, såklart och jag är väldigt bra på det, säger han i intervjun.

I inledningen av sin karriär beskrevs Rosengårdssonen som en egoist och det var inte sällan han framställdes som ett problem i omklädningsrummet. En bild Ibrahimovic försöker nyansera i intervjun.

– Om jag hade ett ego lika stort som Eiffeltornet, skulle jag ha vunnit så många lagtroféer? Jag vet att folk gillar att prata. Och jag tänker inte kommentera varje story. Men jag kommer nog att låta mina lagtroféer pratar för sig själva. Jag vet inte många andra spelare som har vunnit lika många. Gör du?, frågar retoriskt reportern.

En titel Zlatan Ibrahimovic inte vunnit är Champions Leauge, eller ”den där jävla Champions” som han själv kallat den.

Ikväll är det dags för den första kvartsfinalen i årets turnering – mot José Mourinhos Chelsea.

Publicerad 2014-04-02 kl 10:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå