Argentina vidare i Copa America - Martínez och Aguero målskyttar i seger mot Qatar

Copa America

Argentina var illa ute i gruppspelet i Copa America.
Men en seger i den sista omgången mot Qatar tar laget vidare, där Lautaro Martínez och Sergio Aguero blev målskyttar i 2-0-vinsten.

Argentina hade inlett Copa America med en förlust mot Colombia och ett poängtapp mot Paraguay, där det bara blev 1-1 för de ljusblåa. Seger mot Qatar var därmed nästan ett måste för att de skulle ta sig vidare.

Därför var viktigt med en bra start, vilket Argentina verkligen fick. Efter bara ett par minuter slog en försvarare i Qatar en felpass och gav Lautaro Martínez helt fritt läge. Inter-anfallaren tog ett par steg in i straffområdet och hittade en lucka intill ena stolpen.

Qatar skrämde Argentina i slutet av första halvleken, när de vid ställningen 1-0 slog en frispark i ena stolpen. Bassam Al-Rawi hittade ett hål i muren, men Franco Armani kunde ändå pusta ut.

Argentina kontrollade matchen i andra halvlek och avgjorde tio minuter från slutet när Sergio Aguero tog sig in i straffområdet och prickade bortre hörnet med ett precist avslut.

Segern tar Argentina upp på fyra poäng och en andraplats i grupp B. Det gör att de blir det fjärde laget som är klart för slutspel, efter Brasilien, Colombia och Chile.