Brasilien imponerande i premiären - besegrade Bolivia trots 70-årigt trauma

Copa America

Brasilien vann premiärmatchen i Copa America med 3-0.
Philippe Coutinho blev med sina två mål stor hjälte mot Bolivia.

Philippe Coutinho har haft svårt att ta en plats i Barcelona, sedan storflytten från Liverpool i januari 2018. Men i det brasilianska landslaget imponerar han.

Brassen stod nämligen för dubbla mål när Brasilien besegrade Bolivia i nattens Copa America-premiär i Sao Paulo. Det första kom på straff i matchminut 50, och bara tre minuter senare utökade han hemmanationens ledning.

Inbytte Everton Soares, som med tio minuter kvar av matchen ersatte David Neres, behövde bara fyra minuter på sig att komma med i målprotokollet - vilket skulle bli slutresultatet (3-0).

Annars handlade det mesta om brassarnas tröjval.

Det var nämligen första gången på 70 år som Brasilien spelade i ett vitblått ställ på seniornivå. Man har nämligen valt att avstå färgerna efter flera stora misslyckaden på 1950-talet - VM 1950 och i det efterföljande Copa America tre år senare - då de användes senast.

Färgvalet på tröjorna är en hyllning till den första gången som Brasilien vann Copa America, som hölls i Rio de Janeiro sommaren 1919.

Brasilien ställs även mot Peru och Venezuela i gruppspelet.