Gary Medel riktade flera skallar mot Messi i bronsmatchen av Copa America och spelarna knuffade varandra ett par gånger.
Händelsen utlöste ett storbråk mellan flera spelare i bägge lagen och ledde till att bägge spelarna blev utvisade.
Argentina höll undan och vann till slut matchen med 2-1.

Argentina förlorade semifinalen mot Brasilien i Copa America och fick istället spela bronsmatch mot Chile. Chile hade å sin sida förlorat sin semifinal mot Peru.

Efter en kvart frispelade Lionel Messi Sergio Agüero genom att slå en frispark snabbt. Anfallaren blev fri från mittlinjen och rundade Gabriel Arias och rullade in ledningsmålet.

En stund senare blev det 2-0 genom Paulo Dybala. Anfallaren tog snygg med sig en passning med klacken och kom fri med Arias. Från snäv vinkel lättande han bollen över målvakten och in i bortre burgaveln.

Med bara minuter kvar av första halvleken brakade allt loss. Redan ett par gånger i den första halvleken hade spelare från bägge lagen rykt ihop i mindre situationer, men inget större hade blivit av bråken innan Lionel Messi och Gary Medel stångades ihop efter en duell mot kortlinjen.

Medel gick fram emot Messi och riktade en skalle mot huvudet på argentinaren. Efter det knuffades spelarna flera gånger igen, innan andra spelare kom dit och särade på dem. Av döma av bilderna försökte Messi enbart stå och ta emot knuffarna, utan att ge tillbaka till Medel.

I princip alla spelare i bägge lagen var inblandade i bråket, som tog flera minuter att lugna ner. Redan i förstaläget valde domaren att visa det röda kortet för både Medel och Messi och efter en VAR-koll höll han fast vid sitt beslut.

I andra halvlek fick Chile en straff, efter att domaren kollat på en situation där Charles Aránguiz blivit fälld av Giovani Lo Celso i straffområdet. Arturo Vidal tog hand om straffen och satte kyligt reduceringen.

Chile pressade på allt vad de orkade sista halvtimmen, men lyckades inte komma närmre än ett skott från Eduardo Vargas från dålig vinkel. Argentina vann därmed matchen och tog hem bronset i turneringen.