Messis titeltorka i landslaget fortsätter - Argentina föll mot Brasilien i semifinal

Fotbolls-VM 2022

Lionel Messi titeltorka i landslaget fortsätter.
Argentina föll mot Brasilien i semifinal i Copa América.
- Vi hade chanser, säger Barcelona-stjärnan enligt ESPN.

På klubblagsnivå har Lionel Messi vunnit allt som går att vinna. I landslaget har det däremot inte blivit någon triumf i de stora mästerskapen för honom, även om tidigare burit sitt Argentina till final i såväl VM som Cópa America. Det enda han vunnit med landslaget är OS 2008.

Natten mellan tisdag och onsdag gjorde Argentina och Brasilien upp om finalplats i Copa América. Och Messis förbannelse i landslaget fortsätter.

Brasilien gjorde matchens första mål i den 19:e minuten. Roberto Firmino slog in bollen i straffområdet och där befann sig Gabriel Jesus som satte dit matchens fullträff.

Ställningen stod sig till halvtid, men både före och efter paus hade Argentina chanser att kvittera. Innan den första halvleken var färdigspelad hade Sergio Agüero en nick i ramverket och dryga tio minuter i matchens andra akt prickade Lionel Messi ribban.

Men det var i stället Brasilien som utökade sin ledning. Med ungefär 20 minuter kvar kontrade brassarna och Gabriel Jesus kunde spela bollen till Roberto Firmino, som från nära håll gjorde 2-0. Det blev matchens sista mål och Argentina har inte vunnit över Brasilien sedan 2005 samtidigt som Messis titeltorka i landslaget fortsätter.

- Vi hade chanser, bollen träffade virket och dansade i målområdet. Det var straffar som inte dömdes, säger Messi enligt ESPN.

I final kommer Brasilien att få möta Chile eller Peru.