TV: Chile fortsätter att imponera - kvartsfinalklart efter 5-0-krossen

Copa America

Chile tog sig under lördagsnatten vidare till kvartsfinal i Copa America efter att ha kört över Bolivia med 5-0.

Värdnationen Chile fick en drömstart mot Bolivia när Charles Aranguiz med en sträckt vrist tryckte in 1-0 redan efter tre minuters spel.

När Arsenalstjärnan Alexis Sanchez nickade in 2-0 i slutet av den första halvleken blev sedan uppförsbacken än brantare för Bolivia.

Chile fortsatta att trumma på efter paus och via ytterligare ett mål av Aranguriz och ett av rivjärnet Gary Medel var matchen definitivt avgjord.

Bolivia stod i slutminuterna för ett självmål och via 5-0-segern vann Chile grupp A och får därmed möta en grupptrea i kvartsfinalen.

Även Bolivia är vidare i turneringen och tog med sina fyra inspelade poäng en andraplats i gruppen.

Däremot är Mexiko ute ur turneringen efter 2-1-förlusten mot Ecuador som i sin tur alltjämt kan ta sig vidare som en av de två bästa grupptreorna.

Den tidigare Malmö FF-spelaren Miiko Albornoz som startade senast mot Mexiko fick den här gången se hela matchen från bänken.

Se höjdpunkter ifrån matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-06-20 kl 09:54