TV: Messi firade100 mot superettanmålvakt

Copa America

På ena sidan Lionel Messi, som gjorde sin 100:e landskamp för Argentina.
På andra sidan Dwayne Miller i Jamaica, till vardags målvakt i superettan-laget Syrianska. Resultatet? 1-0 till Argentina.

Inget ont om IK Frej, Utsikten eller Värnamo men Dwayne Miller hade det nog lite roligare i mötet med världens bästa fotbollsspelare under Copa America.

Det räckte inte hela vägen, men en 0-1-förlust mot Argentina kunde förstås ha blivit mycket värre.

Gonzalo Higuain slog in segermålet efter en knapp kvarts spel.

Messi är bara femte argentinare att nå 100 landskamper. De övriga är Diego Simeone (106), Javier Mascherano (113), Roberto Ayala (115) och Javier Zanetti (145).

De andra lagen i grupp B, Uruguay och Paraguay spelade oavgjort, 1-1. Ett resultat som innebär att båda lagen är vidare till kvartsfinal.

Jose Maria Gimenez bröt dödläget när han fixade 1-0 till Uruguay i den första halvleken. I den 44:e minuten kvitterade Lucas Barrios.

Värdnationen Chile är också klart för kvartsfinal efter 5-0 i gruppfinalen mot Bolivia.

Lagets mittfältsstjärna Arturo Vidal, som dömdes att bli av med körkortet i fyra månader sedan han alkoholpåverkad kraschat med bilen tidigare i veckan, var med från start men byttes ut i halvtid. Chile klarade emellertid målgörandet utan Juventusproffset, som hade stått för tre mål före matchen. Charles Aránguiz gjorde två mål, Arsenalproffset Alexis Sanchez och Gary Medel ett vardera. Bolivias lagkapten Ronald Raldes hjälpte till med det sista genom ett självmål.

Bolivia kan trösta sig med att laget trots storförlusten blir tvåa i gruppen och därmed är klart för kvartsfinal. Grupptrean Ecuador får sätta sitt hopp till att resultaten går rätt i övriga grupper. Två av de bästa treorna går också vidare.

Publicerad 2015-06-21 kl 08:27