TV: Smedberg-Dalence utslagen av Yotuns Peru

Äventyret i Copa America tog i natt slut för IFK Göteborgs Martin Smedberg-Dalence. Mittfältarens Bolivia föll mot Peru med 3-1 i kvartsfinalen.

Peru är vidare till semifinal i Copa America, mycket tack vare anfallaren Paolo Guerrero. I kvartsfinalsegern, 3-1 mot Bolivia, gjorde han hattrick.

- Vi blir bättre och bättre. Det var inte många som trodde på oss inför turneringen, men nu har vi ännu en gång visat att vi är ett bra lag, säger Guerrero.

Peru, som nådde semifinal också 2011, var det klart bättre laget i den första halvleken och 2-0-ledningen i paus kunde definitivt ha varit större.

Bolivia fick lite mer att säga till om under den andra halvan av kvartsfinalen, men i den 74:e minuten utnyttjade Guerrero ett bolivianskt misstag och satte 3-0. Bolivias Marcelo Moreno tröstmålade på straff i slutet av matchen.

I semifinalen väntar nu värdnationen Chile för överraskningslaget Peru.

IFK Göteborgs yttermittfältare Martin Smedberg-Dalence spelade hela matchen för Bolivia, men får nu vända hem till Sverige efter uttåget

Malmö FF:s Yoshimar Yotun spelade även han hela matchen, men för Peru.

Se hattricket som sänkte Bolivia i spelaren ovan.

Publicerad 2015-06-26 kl 07:43