Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CYPERN
15v

Alvbåge ser framåt efter mardrömsvåren: "Har bästa tiden framför mig"

Foto: Bildbyrån.

Skadad i debuten och en vårsäsong utan matchspel på Cypern. 
Nu är John Alvbåge skadefri igen och tar sikte mot en ny säsong. 
- Jag är övertygad om att min bästa tid är framför mig, säger han till Fotbollskanalen. 

Den svenske målvakten John Alvbåge, 35, skrev i januari på för Omonia Nicosia på Cypern, men fick en mardrömsstart på äventyret. Han räddade i debuten mot Anorthosis en frispark, men brakade in i stolpen och skadade ena axeln. Det innebar operation i Göteborg och att han först i mitten av maj var tillbaka på bänken i sista omgången. 

- Jag tycker att operationen gick mycket bra. Läkarna, som lappade ihop mig på Carlanderska sjukhuset i Göteborg, gjorde ett fantastiskt jobb. De lagade axeln genom att skapa en ny led genom att plocka en bit av mitt baksida lår. Det var därmed två operationer i ett. Jag köttade verkligen på med rehab och var tillbaka snabbare än vad som var beräknat, säger målvakten till Fotbollskanalen. 

- Jag är nu redo för spel igen och formen är väl svårt att sia om, men det är försäsong och jag kör på, så formen kommer mer å mer. Formen kommer fort med träning och någon match, fortsätter han. 

Målvakten har kontrakt med klubben över nästa säsong och ser därmed fram emot att ta revansch för den första tuffa vårsäsongen i landet. Han är inte redo att lämna Cypern. 

- Jag krigar på här, även om det är stora förändringar i klubben med ny president, sportchef och tränare, samtidigt som två tredjedelar av truppen är utbytt. Vi får se vad som händer, men jag tränar på, säger han. 

- När jag lämnade Sverige under 2017, så ville jag verkligen iväg när chansen dök upp i USA eftersom att jag i stort sett "bara" spelat i allsvenskan och i Danmark under hela min karriär, så när chansen kom med något helt annat kändes det rätt. Nu är jag i vackra Cypern och familjen trivs utmärkt och livet här socialt är fantastiskt. Jag har runt ett år kvar här och längre än det kan jag inte fundera. Skulle något hända innan det så får vi se och vad som sker efter sista maj nästa år får vi också se, säger han. 

Trots att Alvbåge i augusti fyller 36 år, så har han ännu inga planer på att avsluta karriären. Han ser framåt mot en ljus framtid på fotbollsplanen. 

- Jag är otroligt sugen på att få vara en del av ett fotbollslag igen och bidra med allt det jag kan. Jag känner att jag har flera år kvar och är väldigt motiverad. Jag säger det igen, för femtioelfte gången, att jag är övertygad om att min bästa tid är framför mig då karaktären, skallen och rutinen jag fått under det senaste året, att komma tillbaka ifrån en svår skada, bara gjort mig bättre. Jag kör på. 

Publicerad 2018-08-01 kl 20:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons