Cypern

Fem matcher utan mål.
På måndagen bröt Linus Hallenius måltorkan i Apoel.
Detta i lagets 3-2-seger mot Enosis Neon Paralimni i ligaspelet.

Linus Hallenius, 30, lämnade i somras Gif Sundsvall för spel i Apoel på Cypern. Anfallaren gjorde i slutet av juli debut mot FK Sutjeska Niksic i Champions League-kvalet och har sedan lämnat ytterligare fyra matcher i kvalet mållös. Apoel åkte ur turneringen mot Ajax i play off-rundan, men blev därmed i stället klart för gruppspelet i Europa League.

Efter två matcher på bänken mot AEL Limassol i ligan och mot Dudelange i Europa League fick 30-åringen under måndagen spela från start mot Enosis Neon Paralimni på bortaplan och fick äntligen göra sitt första mål i nya klubben. Hallenius gav i den 22:a minuten Apoel ledningen i matchen och fick efter 90 minuter på planen fira 3-2-seger efter två sena mål av lagkamraten Giorgos Merkis, vilket fullbordade lagets vändning efter underläge med 2-1 tidigare i matchen.

Hallenius är därmed nu noterad för ett mål på en match i ligaspelet och ett mål på sex matcher totalt i alla turneringar. Apoel har inlett ligan med två raka segrar på Cypern.

Publicerad 2019-09-23 kl 20:21