POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

- Det hänger inte bara på Lotta Schelin

- Göteborg hemma, med eller utan Lotta Schelin, kommer bli en oerhört tuff uppgift, säger Linköpings FCs tränare Daniel Pettersson,

- Vi måste upp ytterligare ett snäpp jämfört med matcherna mot Hammarby och inte minst mot Vasalund senast i Svenska Cupen om vi ska hålla vinstraden intakt.

På onsdagen spelas matchen som tillhör premiäromgången i Damallsvenskan mot Kopparbergs/Göteborg på Folkungavallen kl 18.00 redan.
- Vi behöver spela betydligt enklare och rakare samt täta till defensiven, där vi släppt till fler chanser än tidigare. Det håller inte mot Göteborgs vindsnabba forwards. Vi får även se upp med norska landslagsspelaren Ingvild Stensland på mitten som är oerhört duktig om hon får tid och yta. Kopparbergs/Göteborg kommer med två raka vinster i bagaget och har repat sig starkt efter den tunga starten då de inledde med tre raka förluster.

I veckan har Linköpings FC finslipat detaljer i sin spelidé som inte riktigt fungerat fullt ut.
- Annars handlar det mycket om att se till att spelarna är fräscha och hela efter att ha spelat tre matcher på sex dagar, säger Daniel Pettersson.
- Förutom nyopererade Maria Svensson har vi inga allvarliga skador i truppen. Dock lite småskavanker här och där men det hör ju fotbollen till.

Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson gav på tisdagen i Radiosporten uttryck för hur onödigt han tycker Lotta Schelins skada (blödning i baksida lår) uppstod.
- Det var vid OS-testet på Bosön där man skulle göra maxlyft med knäböj. Om det var 80 eller 95 kilo är inget som gagnar en fotbollsspelare. Efter det har Lotta bara spelat 66 minuter i Damallsvenskan.
Lotta blir inte med heller i onsdagkvällens match i Linköping.

Publicerad 2008-05-20 kl 18:35
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå