Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

- Stolta UIK men inte nöjda

- Här spelar vi final i Europa-cupen, har vunnit alla matcher i Damallsvenskan men i den mån vi får rubriker handlar det om att Umeå IK har problem, säger UIKs tränare Andrée Jeglertz inför onsdagens

- Det är skandal att det inte kommer mer än drygt 500 i Stockholm när Djurgården möter Linköping men Damallsvenskan har blivit sönderhackad i år.

Hur många kommer till UIK - Linköping?
- Har ingen koll men nog blir det fler.

Vi skriver den 4 juni och omgång 9 i Damallsvenskan. Umeå IK spelar sin blott tredje(!) seriematch på Gammliavallen.
"Bara" 1-0-seger mot Sunnanå senast, formsvacka för UIK som har haft finalspelet i UEFA Women´s Cup, bortamatcher i Damallsvenskan och en i Svenska cupen?
- Nej, vi har ingen formsvacka, säger Andrée Jeglertz med eftertryck.
- Vi har självförtroende för att klara av de uppgifter som väntar. Jämfört med konkurrenterna är våra spelare mera vana vid att matcherna ligger tätt, vi är ju inne i en sådan period just nu. Om man tar matchen mot Sunnanå så är vi givetvis glada över vinsten men inte nöjda om man kan se att vi kan höja oss ytterligare ett snäpp.

Hur ser du på Linköpings FC?
- Att båda lagen kommer att ha lika mycket av spelet. De har duktiga innermittfältare i Caroline Seger och Daniela samt Josefine Öqvist och Maria Karlsson på kanterna, alltså en mycket bra offensiv.

Linköpings FCs tränare Daniel Pettersson:
- Umeå IK på bortaplan, en mycket svårare uppgift finns inte att ta sig an när det gäller klubblagsfotboll på damsidan. Men vi ser fram emot matchen med tillförsikt och det blir en härlig utmaning för oss. Skadeläget i truppen ser bra ut och formen går åt rätt håll, så vi kommer inte att be om ursäkt för oss. Enda frågetecknen är några förkylningar som envist kravlat sig kvar hos några av spelarna men jag hoppas och tror att det inte ska påverka oss negativt.

Hur ska ni tar er an UIK, statistiken talar emot Linköpings-seger?
- Självklart måste vi ha koll på Marta men Umeå är så mycket mer än så. Förra säsongen lyckades vi faktiskt "plocka bort" henne skapligt de tre tillfällen vi mötte Umeå men då var det i stället andra spelare som klev fram och avgjorde i form av Hanna Ljungberg, Madelaine Edlund osv. Det ska även bli intressant att se "vår" Frida Östberg igen, som jag förmodar kommer spela på mittfältet, säger Daniel Pettersson.

Frida återvände till Umeå efter två säsonger i Linköping.

- Jag tror på en stenhård kamp som förmodligen kommer avgöras av en individuell prestation, säger Daniel Pettersson.

Publicerad 2008-06-04 kl 15:50
Annons
Annons
Annons