15-årsmålvakt höll åter Piteå-nolla

Dam

Piteå IF har två duktiga målvakter. Mot Danmarks IF fick Emma Gustavsson, 15 år, stå. Hon har hållit nollan i tre matcher. Det blev 2-0 till Piteå i Norrettan på söndagen.

Martina Olovsson är Emmas konkurrent på träningarna.
- Vi var var överlägsna i första halvlek inte minst tack vare ett mycket säkert försvarsspel, säger Piteå IFs tränare Håkan Norberg.
I Laura Kane har PIF en kapacitet utöver det vanliga. Hon var delaktig i både målen, gjorde själv det första samt spelade fram Mari Lundqvist till 2-0 en kvart före slut.

Efter 1-0-målet hade Danmark en bra period men lyckades inte kvittera under denna.
Piteås starka backlinje bestod av Karin Berg och Camilla Johansson som ytterbackar samt Emelie Lövgren och Linnea Gjersvold i mitten.

Publicerad 2008-06-15 kl 18:50