Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

1,8 milj i kapitalunderskott för Djurgården

Djurgårdens IF DFF tvingas redovisa negativt kapital på drygt 1,8 milj kr och riskerar elitlicensen för Damallsvenskan.

Två andra klubbar med negativt kapital har redan fått sina handlingsplaner godkända för att återställa egna kapitalet till minst noll. Det gäller Kristianstads DFF och Umeå Södra.

Djurgårdens IF DFF har 1.821.000 kr i negativt kapital och ska presentera ett periodiserat bokslut per den siste augusti. Sedan kommer Svenska FFs licensnämnd att ta ställning till om det kan godkännas - om inte tappar Djurgården sin plats i Damallsvenskan.

- I slutet av förra året visade det sig att de pengar vi räknat med, från sponsorer m m, inte kom in och det var då underskottet uppstod, förklarar Djurgårdens IF DFFs ordförande Per Darnell för damfotboll.com.

Kommer ni att klara att få det egna kapitalet i balans?
- Vi arbetar hårt på det. Djurgårdens IF DFF har inga betalningsanmärkningar. Det viktigaste är att vi inte går i konkurs. Skulle vi inte klara elitlicensen får vi ta ett år i Norrettan.

Klubbarna i Damallsvenskan ökade rejält sin omsättning under fjolåret enligt sammanställningen som Svenska FF gjort av deras ekonomi. Men samtidigt har de också ökat sina kostnader och i flera fall ställt upp alltför optimistiska budgetar.
De sammanlagda underskotten uppgick i fjol till drygt 7,6 milj kr mot knappt 1 milj kr 2007.

Publicerad 2009-07-02 kl 12:45