Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

18.00: Se Sundhages EM-uttagning: "Sverige går till final"

Dam

Den förra landslagsbacken tillika TV4:s expertkommentator Hanna Marklund tror att Sverige tar sig till final.

- Vi fick en bra lottning. Vinner vi gruppen så slipper vi Tyskland och Frankrike, säger Hanna Marklund.

Foto: Scanpix

Ikväll tar Pia Sundhage ut Sveriges trupp till hemma-EM - och fotbollskanalen.se sänder live ihop med TV4. Från och med klockan 18.00 kan du följa hela evenemanget gratis via sajten.

Hanna Marklund tror att vi kommer att få se en flera stycken överraskningar.

- Det är mer oförutsägbart än tidigare, ett öppnare läge. I matchen mot Brasilien såg vi några tog chansen, andra inte, säger Marklund.

Två spelare som utmärkt sig lite extra i Allsvenskan i år är Marija Banusic och Lina Hurtig, båda födda år 1995. De fick chansen i truppen mot Brasilien men ingen av dem fick göra debut.

- Jag har både hört av andra och såg själv att de inte imponerade särskilt på träningarna under samlingen. Hurtig var ju lite småskadad så det var kanske därför hon inte fick spela men jag tror inte att någon av dem kommer att komma med i truppen, menar Marklund. Men jag tror att Elin Magnusson och Olivia Schough spelade till sig en plats i truppen.

Annons

Therese Sjögrans vara eller icke vara i truppen är mer ovisst men Hanna Marklund tror att det är ett klokt val då truppen behöver en spelare med Sjögrans kvalitér.

- Många spelare är duktiga på att springa i djupled och har ett bra steg. Therese har andra kvalitér. Passningsskicklig och duktig på att hålla i bollen. Om jag hade varit Sundhage hade jag tagit med henne, säger Marklund.

Men hur går det då för landslaget i EM? Hanna Marklund tror mycket väl att man kan ta sig till final om man bara tar sig vidare från gruppen. Då slipper man både Tyskland och Frankrike i finalspelet och möter inte dem förrän i en eventuell final.

- Jag har en bra känsla för laget, även fast Sverige har en hel del att jobba på innan EM drar i gång, säger Marklund.


SE SVERIGES EM UTTAGNING I DIREKTSÄNDNING. KLOCKAN 18.00 I TV4 OCH PÅ  FOTBOLLSKANALEN.SE!

Annons

 

EMIL ANDERSSON

Publicerad 2013-06-25 kl 14:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto