Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

19-åring avgjorde för Umeå i Champions League

Umeå lyckades skaka av sig förlusten mot Linköping i den allsvenska seriefinalen.

På onsdagen vann laget det första mötet i åttondelsfinalen av Women´s Champions League med 1-0 på bortaplan mot Moskvalaget Rossijanka.
-Vi visade att vi inte är slut utan verkligen är kvar på topp, sade tränaren Mina Sankala.

De sjufaldiga svenska mästarna kom till spel med den förnedrande 0-4-förlusten mot Linköping i bakhuvudet.
Bakom de siffrorna låg ett bedrövligt försvarsspel. Nu hade Mika Sankala beordrat sina spelare att prioritera försvaret och spela försiktigt.
Det lyckades perfekt.

-Vi var tvungna att ändra på något och valde att spela med ett lågt försvar för att försöka hålla nollan. Det behöver vi inte skämmas för i en bortamatch, sade Umeåtränaren, som hade de tre landslagsspelarna Maija Saari, Johanna Rasmussen och Ramona Bachmann på bänken.

Rossijanka, med hela 15 ryska, ukrainska och nigerianska landslagsspelare i truppen, tilläts att dominera spelet medan Umeå satsade på snabba kontringar.
På en sådan kunde den 19-åriga anfallstalangen Sofia Jakobsson i den 51:a minuten göra matchens enda mål.

Lagen hade var sin stolpträff och fyra solklara målchanser under matchen men det var bara Umeå som fick utdelning i form av mål.
Umeåmålvakten Ulla-Karin Rönnlund stod för ett par fantastiska räddningar och gav laget ett ypperligt utgångsläge inför returen hemma på Gammliavallen nästa onsdag.

-Det här var ett viktigt besked från vår sida. Nu ska vi försöka slå Piteå och bli tvåa i allsvenskan till helgen. Sedan väntar en tuff match igen mot Rossijanka, sade Mika Sankala på telefon till TT.

TT

Publicerad 2009-11-04 kl 16:39
Annons
Annons
Annons